frmusetea nu consta in machaj ci in suflet:)


e74c5e1f81ba506eb06b090b952da6f3_1_large

Frumuseţea este un termen abstract, ale cărui aspecte sunt legate de gusturile omului. Cu definirea mai completă a acestui termen se ocupă “estetica” o disciplină din cadrul filozofiei. Ca orice apreciere emoţională, stabilirea frumosului este de natură subiectivă.

Psihologia şi sociologia consideră că “gustul frumosului” depinde de caracterul psihogenetic, sau social. Aprecierea frumosului este influenţată fundamental de un complex de simţăminte, generate de mediul înconjurător, social ca şi de psihicul individului. Mai ales aprecierea frumosului din domeniul artelor, literaturii, muzicii este puternic influenţată de educaţie, ideologie, mediu social. In decursul istoriei s-au schimbat criteriile aprecierii frumosului, perfecţiunii, armoniei liniilor şi culorilor.

Ideea unei frumuseţi cu “tipar” variabil este foarte veche. Cea mai profundă explicaţie a necesităţii de exprimare variabilă a frumuseţii o regăsim în AYURVEDA, străvechea ştiinţă a vieţii. Bazată pe ideea redescoperită în zilele noastre, a unităţii dintre trup şi suflet, viziunea AYURVEDA ne revelează o frumuseţe a femeii privită ca întreg: frumuseţea trupului este reflexia sufletului unic al fiecărei femei.

Frumuseţea adevărată este, prin natura ei, fragilă şi unică, asemenea unei picturi în frescă, în imperfecţiunile căreia sufletul pictorului a încercat să îngheţe trecerea prin această lume a unui miracol.

Frumuseţea instant are ceva din perfecţiunea promisă de reproducerile care se vând la tarabele din jurul muzeelor de artă: o frumuseţe ieftină, de plastic.

Machiajul ne ajuta enorm cand vine vorba de frumusete ,nu e un lucru frivol, contrar a ceea ce ar crede barbatii sau minimalistii in materie de vestimentatie si de aparenta, in general. Machiajul poate crea o identitate noua, poate sa o faca pe o femeie sa se vada pe sine complet altfel decat s-a vazut inainte, sa se transforme din Cenusareasa in printesa. Machiajul este, prin definitie, un gest narcisist. Ne iubim pe noi insine mai mult atunci cand stralucim si nu mai avem cearcane. Apoi, machiajul e un fapt cultural (eterna dualitate natura-cultura…). Machiajul e o masca sau, dimpotriva, declaratia „iata, sunt eu, autentica, in forma mea cea mai buna“. La fel ca si hainele, el spune enorm despre noi.
Frumuseţea înseamnă sănătate, îngrijire, simplitate şi este foarte important să nu uităm că trăsăturile noastre sunt moştenite şi nu fabricate

machiaj

https://www.facebook.com/loreal.paris.romania.

Cu acest articol particip la Scoala de Beauty Blogging by L’Oreal Paris.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s